In de ochtend ontwaken met uitzicht op een oceaan of zee is voor veel mensen het ultieme vakantiegevoel. Hier kan je buiten ontbijten, waarbij vrouwen onder een strandjurkje alvast hun bikini of badpak aan hebben en mannen hun zwembroek onder hun korte broek of gewoon de hele dag in hun zwemshort kunnen lopen. En bij hoge temperaturen is het erg ideaal om maar een klein stukje te hoeven lopen voor een frisse duik.

Bij strandvakanties wordt meestal de associatie met een vakantie in zuidelijke landen gelegd. Voor een prettig verblijf aan het strand hoef je echter Nederland niet uit. De zomers worden hier elk jaar warmer, zodat het ook aan de Nederlandse kust steeds vaker goed toeven is. Bij hele warme dagen staat Nederland vol met files richting de zee. Je kunt voorkomen dat je hierin terecht komt door een overnachting te boeken in een hotel.

Nederland heeft een lange kustlijn met veel mooie hotels vlak bij de zee of zelfs aan het strand. Op een koele dag is het is heerlijk om lekker uit te waaien aan het strand. In de zomer kun je er heerlijk zonnen, zwemmen in de zee en genieten van de vele gezellige strandtentjes. Het is de ideale plek om mensen te kijken en bekeken te worden waardoor er over het algemeen veel aandacht aan de badkleding wordt gegeven door de bezoekers. Aangezien er regelmatig wind staat aan de Nederlandse kust is het ook aantrekkelijk voor surfers.

Er is een ruime keuze uit diverse hotels aan zee. Voor degenen die graag veel mensen ontmoeten zijn er hotels bij steden waar de stranden druk zijn en waar ook in de avond van alles te beleven valt. Voor mensen die hier erg van houden is dit gebied een erg geschikte vakantiebestemming. Overdag luieren aan het strand en ‘s avonds genieten van het bruisende uitgaansleven kan prima aan de Nederlandse kuststreek.

Voor mensen die van het strand, maar niet van drukte houden, zijn er ook genoeg knusse hotels te vinden in de rustigere kustgebieden van Nederland. Voor iedereen is er wel een passend hotel te vinden aan de kustlijn, of op een van de eilanden ongeacht of je van luxe of van eenvoud houdt.

De luxere hotels beschikken vaak over een sauna wat niet alleen relaxed is maar ook heel gezond voor je huid is. Wanneer je in de herfst of in de winter in een hotel aan het strand verblijft, is het ontzettend fijn om na een frisse strandwandeling te ontspannen in een warme sauna. Als het hotel zelf geen sauna heeft, zal er ongetwijfeld een in de buurt zijn. Niet iedereen is gewend aan sauna’s. Wanneer je niet graag naakt onder de mensen komt, kun je informeren naar een badkledingdag. Veel sauna’s hebben namelijk een vaste dag in de week waarop alle gasten in bikini of andere badkleding naar de sauna kunnen komen.

Het voordeel van een strandvakantie in eigen land is dat je nooit langer dan een paar uur hoeft te reizen. Hierdoor is het bovendien de moeite waard om voor een weekendje of zelfs maar voor één nachtje naar een hotel aan zee te gaan.