Wanneer je een echte saunaliefhebber bent zou je misschien ook wel een eigen sauna aan huis willen hebben. Gewoon heerlijk ontspannen zonder dat je er de deur voor uit hoeft. Toch is dat niet altijd zo eenvoudig, want er zijn namelijk wel een aantal aandachtspuntjes waar je rekening mee dient te houden. Maar natuurlijk is het niet onmogelijk en veel mensen zijn je immers voorgegaan.

Interieurdesign compleet met sauna

We hebben die prachtige huizen allemaal weleens voorbij zien komen. Schitterende interieurs met kleine details die het huis een stijlvolle uitstraling en een persoonlijke touch geven. Woondecoratie zoals de schitterende collectie van https://www.bga.nl/ bijvoorbeeld, laten het ware interieurhart gegarandeerd sneller kloppen. Elke kamer is schitterend ingericht, tot aan de ruimte waar je de sauna betreedt aan toe. Natuurlijk wil iedereen dat wel, maar heb je eigenlijk wel een ruimte beschikbaar voor de plaatsing van een sauna? Als je bijvoorbeeld in een sauna wilt kunnen liggen dan heb je al snel een minimale breedte van 2 meter nodig. Wil je er vervolgens met 2 personen in kunnen liggen dan mag je al snel rekenen op een minimale diepte van 1,70 meter.

Vereiste stroomvoorziening

Ook moet er met het stroomaspect rekening gehouden worden. Hoe groter de sauna uitvalt, des te meer vermogen er nodig is om de sauna te verwarmen. Hiervoor is een standaard stopcontact doorgaans niet voldoende. Krachtstroom is echter niet in alle woningen beschikbaar. Soms is het mogelijk om de saunakachel aan te sluiten op 2-fasen stroom, maar dat is alleen mogelijk in situaties met een vermogen tot 6 kW. Het is daarom altijd verstandig om een deskundige elektricien naar de mogelijkheden te laten kijken en je goed te laten adviseren over de mogelijkheden.

Bijkomende voorwaarden voor een eigen sauna

Ook de luchtcirculatie in een sauna is erg belangrijk. Sterker nog, een sauna mag nooit of te nimmer luchtdicht gemaakt worden. Laat daarom een deskundige controleren of er wel genoeg effectieve ventilatie en luchtstroming is. Bij een traditionele sauna speelt daarnaast ook de vochtafvoer nog een belangrijke rol. Er moet een goede beluchting zijn door bijvoorbeeld een luchtafvoer zoals je die ook in badkamers tegenkomt. Tot slot willen we je ook nog even attenderen op de ondergrond van de sauna. Deze moet namelijk vocht- en hittebestendig zijn. Pas wanneer je aan al deze eisen kunt voldoen kan je een sauna aan huis realiseren. Zo kun je iedere dag heerlijk genieten van een goede zweetsessie in je eigen privésauna.