Iedereen kent het wel. Je stapt een hotelkamer binnen en ervaart direct een gevoel van comfort, luxe, verwennerij en ontspanning. Maar hoe komt het toch dat hotelkamers deze sfeer zo goed weten over te brengen? En misschien nog wel belangrijker: hoe creëer je een dergelijke sfeer in je eigen slaapkamer? In dit artikel worden je een aantal handige tips aangereikt om je slaapkamer om te toveren tot een ruimte die de sfeer ademt van een luxe hotelkamer.

Een uitnodigend bed

De echte blikvanger van een luxe hotelkamer is eigenlijk altijd het bed. Zo’n prachtig en luxueus opgemaakt bed dat uitnodigt om er direct in te gaan liggen. Zorg er dus voor dat je in jouw slaapkamer ook zo’n comfortabel bed neerzet. Meestal wordt er in hotels gebruikgemaakt van boxsprings in plaats van ledikanten. Een boxspring is doorgaans wat hoger, waardoor je meteen een gevoel van luxe te pakken hebt. Bovendien worden boxsprings vaak gekozen omdat ze duurzaam zijn en een hoge mate van comfort bieden. Daarnaast wordt het bed nog gezelliger met extra kussens en plaids, en niet te vergeten prachtig beddengoed van hoge kwaliteit. Door deze zaken door te voeren in je slaapkamer ben je al een heel eind op weg.

Fraaie decoraties

De echte kers op de taart vormen de decoraties die volledig op elkaar afgestemd dienen te zijn. Er zijn talloze decoratieve aspecten te benoemen, waarvan de volgende het belangrijkst zijn.

  • De verlichting van de ruimte. Denk hierbij aan nachtlampjes, ingebouwde spots en plafondlampen.
  • Accessoires ter aankleding van de ruimte. Decoraties aan de muur van je slaapkamer zijn bijvoorbeeld erg belangrijk. Ben je op zoek naar een mooie poster voor aan je slaapkamermuur? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Dear Sam, want hier zijn prachtige posters in allerlei verschillende stijlen verkrijgbaar.
  • De stoffering van de ruimte. De juiste vloerbedekking, gordijnen, plaids en bijpassend beddengoed doen enorm veel om een gevoel van weelde te creëren.
  • De vaste en losse meubels. Om rust en eenheid te creëren kun je het best voor meubels gaan die goed bij elkaar passen. Twee dezelfde nachtkastjes doen het bijvoorbeeld al veel beter dan twee totaal verschillende exemplaren. Zet bovendien niet teveel overbodige meubels in de ruimte, maar beperk je tot slechts het hoognodige. Twee nachtkastjes, een kledingkast, het bed en een krukje zijn in feite meer dan voldoende. Hoe meer meubels er staan, des te rommeliger je slaapkamer aandoet.

Opgeruimd staat netjes

Hoe mooi je jouw slaapkamer ook aankleedt en hoeveel energie je ook in de decoratie stopt, wanneer je slaapkamer een rommeltje is zal deze nooit aanvoelen als een hotelkamer. Als er allerlei zaken in je slaapkamer rondslingeren – met name zaken die met ons dagelijks leven te maken hebben – dan straalt je slaapkamer simpelweg geen rust uit. Denk aan rondslingerende sportschoenen, to-do-lijstjes, vuile was en ga zo maar door. Bedenk zelf welke zaken je nooit tegen zou komen in een hotelkamer en verwijder deze uit het zicht door ze netjes op te bergen.