Als je op vakantie wilt verblijven in een hotel is er in de meeste toeristische streken veel keuze. Maar welk hotel moet je nu kiezen? Gelukkig kan je jezelf vastklampen aan de recensies op verschillende websites en door andere reizigers die er al verbleven hebben. Wat zijn dan de belangrijkste zaken om op te letten? Anders gezegd, welke kenmerken wijzen erop dat een bepaald hotel van topkwaliteit is?

Luxe vloerkleden, kastruimte en genoeg textiel

Het verschil tussen een matig en een geweldig verblijf in je hotelkamer wordt gemaakt door het niveau van voorzieningen dat er aanwezig is. Neem de vloer van je woon- en slaapruimte. Is die kaal en koud of heerlijk zacht en warm doordat er meerdere luxe zwarte vloerkleden van kasjmier zijn neergelegd? Dat laatste is een teken dat het hotel heeft geïnvesteerd in jouw comfort. Hetzelfde geldt voor voldoende ruimte in de kastjes, voldoende goede bad- en toiletproducten, gratis handdoeken en badjassen, veel stopcontacten en USB-poorten en meer van dit soort kleine, maar broodnodige details.

Geweldige roomservice en dineropties

Misschien ben je van plan om elke dag in een lokaal eettentje te dineren of al het ‘streetfood’ van het land uit te proberen. Toch zijn één of meerdere eetgelegenheden binnen het hotel met een uitstekende reputatie een goed kenmerk van een tophotel. Een sterrenrestaurant, veelzijdige en snelle roomservice of een altijd beschikbaar buffet van topkwaliteit zorgt dat je altijd het maximale uit je vakantie haalt, ook op de dagen dat je het rustig aan doet. Verse ingrediënten, een ruimte kaart en vegetarische of vegan opties geven aan dat het hotel weet waar het mee bezig is op culinair vlak.

Luxe entertainment en sportfaciliteiten

Hotels die uitstekende indoor voorzieningen hebben zijn hotels die de moeite waard zijn om naar terug te keren. Dan bedoelen we niet een zwembad of lobby, want dat is standaard. Als een hotel het voor elkaar krijgt om een groot casino, bioscoop, uitgebreide fitnessruimte en/of saunacomplex draaiend te houden, weet je dat je logeert bij de winnaars. Wat dit soort spannende voorzieningen betreft is de ‘sky the limit’. Wist je dat er hotels zijn met paragliderdecks, onderwaterlounges, boomhut bars, studio’s voor jamsessies en ingebouwde dierentuinen?

Snelle oplossing van problemen

Het hoeft gelukkig niet per definitie te gebeuren, maar tijdens je vakantie kan je zomaar voor een probleem komen te staan. Eentje dat betrekking heeft op het hotel of je kamer, of een pechgevalletje waar je zelf tegenaan bent gelopen. Bij een tophotel wordt jouw facilitaire of financiële probleem direct verholpen door de eerste medewerker die je aanspreekt. Zo niet, dan dien je verwezen te worden naar iemand hoger op de ladder die dat wél doet. En idealiter staat die hulp 24/7 beschikbaar. De snelheid en de volledigheid waarmee jij uit de brand geholpen wordt is wat een superhotel onderscheidt.