Het gemiddelde wellnesscentrum heeft wel een kleurensauna. In een dergelijke sauna wordt door middel van gekleurd lampenlicht een bepaalde sfeer neerg

Het gemiddelde wellnesscentrum heeft wel een kleurensauna. In een dergelijke sauna wordt door middel van gekleurd lampenlicht een bepaalde sfeer neergezet en is gebaseerd op kleurentherapie. Het is namelijk zo dat iedere kleur een verschillende frequentie uitstraalt, met de daarbij behorende emotie en uitwerking op lichaam en geest.

Elke kleur stimuleert op deze manier de aanmaak van bepaalde stofjes in het lijf. De balans in het lichaam wordt weer hersteld door de combinatie van het gekleurde licht en de warmte van de sauna. Het is de ultieme methode om te relaxen.

Wetenschappelijk

Na vele onderzoeken is wetenschappelijk vastgesteld dat licht een geneeskrachtige werking bevat. Het licht prikkelt namelijk de hypofyse in de hersenen. De hypofyse is een klier die zich in een holte in de schedelbasis bevindt, en welke een erg belangrijke rol speelt bij de hormoonhuishouding. Ook wordt de thalamus geprikkeld. Dit gedeelte in de hersenen is betrokken bij het vormen van emoties en beelden.

De kleuren en hun uitwerking

Onderstaand vindt je een opsomming van kleuren welke gebruikt worden in een kleurensauna, met de daarbij behorende uitwerkingen.

Blauw

Blauw licht kan heel goed gebruikt worden bij chronische aandoeningen. Daarnaast heeft het een kalmerende uitwerking waardoor het leidt tot diepe ontspanning en een lagere bloeddruk. Blauw licht helpt eveneens een lage weerstand te herstellen en heeft een positieve uitwerking op de maag. Ook kan blauw licht je een gevoel van kracht en betrouwbaarheid geven.

Groen

Groen licht heeft een zeer gunstig effect op ontstekingen, en brengt daarnaast rust, harmonie en tevredenheid teweeg. Op lichamelijk vlak heeft groen licht een positief effect op de luchtwegen en kan het de ademhaling helpen. Mensen met aandoeningen zoals bronchitis zullen dus baat hebben bij een kleurensauna met groen licht.

Geel

Het gele licht werkt inspirerend en verzacht hoofdpijn. Ook helpt geel licht bij diabetesklachten en maagklachten.

Oranje

Oranje licht heeft een zeer positieve uitwerking op het humeur, geeft mentale kracht en kan zorgen voor sensuele gevoelens. Daarnaast helpt het de spijsvertering.

Rood

Rood licht is ideaal bij spanning en spierpijnen. Daarbij werkt het licht activerend op de geest en geeft het je zelfverzekerdheid en mentale kracht. Mensen die lijden aan chronische vermoeidheid en bloedarmoede ondervinden veel voordeel aan een kleurensauna met rood licht.

Violet

Dit is de uitgewezen kleur voor emoties en zorgt voor een expansie van het bewustzijn.

Turquoise

Wanneer er in het diepe onderbewustzijn blokkades plaatsvinden is turquoise licht de perfecte kleur.