Wanneer je lijdt aan diabetes kun je gewoon van een saunabezoekje genieten. Wel is het verstandig om eerst de behandelend arts te raadplegen alvorens

Wanneer je lijdt aan diabetes kun je gewoon van een saunabezoekje genieten. Wel is het verstandig om eerst de behandelend arts te raadplegen alvorens je naar het wellnesscentrum gaat. Zo ben je er zeker van of het in jouw situatie verstandig is en waar je eventueel op moet letten.

Waar op letten?

Tijdens een bezoekje aan de sauna stijgt de bloedcirculatie van je huid. Dit betekent dat de insuline sneller wordt geabsorbeerd dan normaal. Hierdoor is insuline ook sterker van werking. Het inspuiten van insuline vlak voor een saunasessie is daarom niet verstandig.

Je kunt daarnaast beter niet alleen naar de sauna gaan, maar in gezelschap van iemand die met je aandoening bekend is. Ook is het regelmatig tussentijds meten van de glucosewaarden erg verstandig. Voor noodgevallen kun je een snack meebrengen waarmee de glucosewaardes aangevuld kunnen worden in het geval deze te laag zijn. Luister altijd goed naar je lichaam en beperk de lengte waarmee je de sauna’s bezoekt. Vermijd desnoods ook de allerheetste ruimtes, maar ga voor de minder warme sauna’s zoals een caldarium. Koel na het saunabezoek goed af en neem de tijd. Zorg daarnaast voor voldoende rust tussen de verschillende sessies.