Tijdens een saunabezoek veranderd de inwendige temperatuur van het lichaam niet. De huid wordt echter wel warmer dan 40°C. Je kunt je wel voorstellen

Tijdens een saunabezoek veranderd de inwendige temperatuur van het lichaam niet. De huid wordt echter wel warmer dan 40°C. Je kunt je wel voorstellen dat regelmatig naar de sauna gaan een positieve invloed heeft op de huid.

Verbeterde weerstand

Sowieso verbetert je weerstand wanneer je regelmatig de sauna bezoekt. Dit verkleind niet alleen de kans op griep en verkoudheid, maar ook je huid wordt minder vatbaar voor infecties. In een sauna komen daarnaast de dode huidschilfertjes los waardoor de huid soepeler wordt en zachter aanvoelt. Nog een zeer positief bijverschijnsel is dat de veroudering van de huid minder snel gaat. Je blijft er dus langer jong uitzien.

Reiniging

Wanneer je vaak last hebt van puistjes en onzuiverheden op de huid, doe je er goed aan regelmatig de sauna te bezoeken. Het vocht- en zuurgehalte van de hoornlaag krijgt een betere samenstelling, wat de huid beschermt tegen afvalstoffen, uitdroging en zonlicht.

De bevordering van de zweetproductie en de verwijding van de poriën zorgen voor een goede reiniging van binnenuit. Het vuil wordt als het ware uit de poriën gespoeld. Zorg er daarom ook altijd voor dat je voor en na een saunabezoek voldoende water, thee of fruitsap drinkt.