Om een fijn en relaxt saunabezoek te garanderen kun je vooraf een aantal voorbereidingen treffen. Uiteraard is dit voor iedereen anders, maar we zette

Om een fijn en relaxt saunabezoek te garanderen kun je vooraf een aantal voorbereidingen treffen. Uiteraard is dit voor iedereen anders, maar we zetten de basis dingen even voor je op een rijtje.

Respect

Het mag voor de meeste mensen logisch klinken, toch zetten we deze basisregel hier neer. Niet alleen uzelf maar ook de andere bezoekers van een sauna komen er om volledig te genieten van kalmte, rust en privacy. Houdt dus te allen tijde rekening met elkaar. Dit doe je allereerst door je mobieltje in de locker te leggen of thuis te laten. Niemand zit er namelijk op te wachten dat je luide telefoongesprekken gaat voeren in de sauna of de rustruimtes. Daarnaast zit er tegenwoordig op elke telefoon een camera, en niemand is er natuurlijk van gediend om ongevraagd op beeld vastgelegd te worden wanneer hij in adamskostuum rondloopt.

Badjas, handdoek en slippers

Bij de meeste sauna’s en wellnesscentra is het mogelijk om een handdoek, badjas en slippers te huren. Toch vinden de meeste mensen het echter fijner om deze spullen zelf mee te brengen. Een badjas van badstof of katoen is hier het meest aan te raden. Zeker wanneer je lichaam nat is van een bad of douche is het fijn om deze lekker aan te kunnen trekken.

Drinkflesje

Gezien je in de sauna veel zweet en dus flink wat vocht verliest, is het zaak om dit vocht ook weer aan te vullen. Neem daarom een drinkflesje mee welke je op de toiletten zelf even kunt bijvullen. Natuurlijk is er in de meeste wellnesscentra ook een restaurant of bar waar je drinken kunt bestellen, maar het is altijd handig om wat water bij de hand te hebben als je de sauna uit komt.