Het ideale rondje dat je door een sauna maakt, bestaat uit een aantal opvolgende stappen. Wanneer je deze stappen in de juiste volgorde opvolgt zul je

Het ideale rondje dat je door een sauna maakt, bestaat uit een aantal opvolgende stappen. Wanneer je deze stappen in de juiste volgorde opvolgt zul je het gewenste resultaat ervaren en het meeste halen uit je saunabezoek.

Ga direct na binnenkomst eerst eventjes naar het toilet. De warmte van de sauna werkt namelijk stimulerend op het hele lijf, en dus ook op de nieren. Het is natuurlijk erg vervelend wanneer je de saunasessie halverwege af moet breken omdat je naar het toilet moet.

Om een goede hygiëne te garanderen neem je aan het begin een warme douche met zeep om er voor te zorgen dat bacteriën en onzuiverheden verwijderd zijn van je lichaam.

Droog jezelf altijd af voordat je in de sauna gaat zitten. Dit bevorderd het zweten en dus het natuurlijke koelmechanisme van het lijf. Nadat je in de sauna hebt gezeten, de lengte varieert uiteraard per persoon, laat je jouw lichaam weer rustig afkoelen. Besteed altijd evenveel tijd aan het afkoelen van het lichaam als aan het opwarmen. Ga even lekker naar buiten en zorg dat je bloedcirculatie weer op normaal niveau komt en neem dan een koude douche of dompelbad.