Eenmaal aangekomen in de sauna zijn er natuurlijk een aantal regels waaraan je jezelf dient te houden. Naast de meest voorkomende regels zijn er natuu

Eenmaal aangekomen in de sauna zijn er natuurlijk een aantal regels waaraan je jezelf dient te houden. Naast de meest voorkomende regels zijn er natuurlijk altijd nog aanvullende huisregels van het wellnesscentrum zelf. Lees deze dan ook altijd eventjes na alvorens je naar de sauna gaat, zodat je niet voor vervelende situaties komt te staan.

Eten

In een wellnesscentrum is eigenlijk altijd wel een restaurant en bar aanwezig. Hier kun je genieten van een heerlijk kopje koffie, een lunch of een avondmaaltijd. Het is in de meeste sauna’s dan ook niet toegestaan om eigen meegebrachte etenswaren te nuttigen.

Ligbedden en stoelen

Iedere bezoeker van de sauna moet de gelegenheid hebben om ergens te zitten of liggen. Het is dan ook niet erg netjes om een ligbed, stoel of bank te reserveren door er je handdoek op te leggen en er vervolgens geen gebruik van te maken.

Lichamelijk contact

Zowel gewenst als ongewenst lichamelijk contact is niet toegestaan in een reguliere sauna. Iedereen wil ongestoord kunnen genieten en daar hoort aanstootgevend gedrag niet bij. Er zijn uiteraard ook speciale privé sauna’s waar dergelijke gedragingen wel zijn toegestaan. Een kleine zoektocht op het internet zal je al snel wat resultaten opleveren.